2014 januari 31st

Hanna Liljenberg – Vanitas

 

Vad som vid första anblick verkar vara en målning är egentligen ett kollage bestående av ett sextiotal handgjorda konstsmycken.

Karl Apparel Art Jewelry Hanna Liljenberg

 

I Hanna Liljenbergs senaste arbete, Vanitas, gör hon en lyckad parafras på äldre blomsterstilleben där den prunkande buketten utgörs av papper- och järnsmycken. Frodigheten symboliserar livets skönhet och förgänglighet medan de små flugorna är ett löfte om dess oundvikliga förfall.

Hanna Liljenberg är en smyckekonstnär med magisterexamen i smyckekonst från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg, delägare av galleri Four och innehar just nu Konstnärsnämnden årslånga arbetsstipendie.

 - Behovet av att smycka och försköna har alltid lockat oss och tankar om vad vi försakar till förmån för det vi anser vara attraktivt fängslar mig.

 

Karl Apparel art Jewelry Hanna Liljenberg

 

Under utställningen kan besökare köpa loss smycken från målningen. I och med att någon mättar sitt behov av att pryda sig urholkas målningen och ett sönderfall påbörjas. Under vernissaget förklarade konstnären att smyckemålningen utgör ett startskott för att fortstätta måla med smycken. Karl tycker att det är ett spektakulärt projekt och tanken på en helt rum fyllt av smyckemålningar ger rysningar av vällust. Internationella gallerier bör skynda sig att boka in en stor soloutställning med hennes verk.

 

Karl Apparel art Jewelry Hanna Liljenberg
Och priset? Allt från 450 kr för en flugpin till 6100 kr för en brosch . Eller så kan du helt enkel köpa hela verket – pris på begäran.

 

Karl Apparel art Jewelry Hanna Liljenberg

 Vanitas visas på Two little birds i Göteborg till den 4 februari, 2014.

 

 

 


ANDRA ARTIKLAR I KATEGORIERNA: Inspiration
taggar: , , ,
.