2014 januari 5th

herrsmycken – ett äventyr 2013

Karl Apparel firade 1 år den 8 december, och nu är vi inne på rond två. Vi unnar oss en liten återblick!

Det har varit ett intensivt år. Vi gick ut hårt med en lanseringsfest på Four i Göteborg där vi presenterade vår första kollektion Diamond Crush – basic och peacock. Kvällen till ära hade vi hyrt in vissångaren anjaerika som underhåll med en specialkomponerad repertoar.

 

 

*****

Under januari och februari var det andra smyckeprojekt som skulle färdigställas. Sanna skrev klart boken om silversmeden Kerstin Öhlin Lejonklou som gavs ut av Arvinus förlag under våren.

*****

 

 

*****

I mars var det dags för den stora mässan Schmuck i München – centrum för smyckekonst. Sanna var nere och minglade i ett smyckekonstmarathon och deltog i utställningsprojektet ignoble. 

*****

 

*****

Samtidigt jobbade vi klart med två nya serier för Karl – Hat’s Off och Angles – som vi lanserade under Fresh Fish 2013. Karl var ett av de nya märken som valdes ut till modemässan Fresh Fish i Göteborg.

*****

 

 *****

I slutet av våren fick vi förfrågan om att bygga en konstmöbel av restdelar från möbelföretaget Green Furniture. Vi är inte dem som tackar nej till en utmaning, även om man kan fråga sig hur man egentligen bygger en möbel i en smyckeverkstad. Efter inköp av bandsåg och många sena nätter blev den klar precis till deadline. Möbeln, som fick namnet Kölen, visade under sommarutställningen på Byhuset i Jämtland.

***** 

 

 

*****

Sanna hjälpte organisationen Ung Cancer att ta fram naturtrogna pungar i skinn till Kampanjen Kolla Pungen som sedan lanserades under Almedalsveckan.

*****

 

 

*****

Innan vi gick på semester hann vi med en grym photo shoot med två snyggingar – Campa med Diamanter.

*****

 

 

 *****

I september var vi uttagna som en av fem talents på Precious, Nordens största klock- och smyckemässa. Jonas jobbade hårt i dagarna tre och visade upp våra smycken för kunnigt branschfolk som tyckte att det var på tiden att herrutbudet blir mer spännande.

 *****

 


 

 *****

Samtidigt var Sanna i Göteborg och hade invigning för utställningen Play for Display, ett projekt arrangerat tillsammans med Karin Roy Andersson i samband med GIBCA, Göteborg internationella konstbiennal.

*****

 

 

*****

Sofies mode skrev fint om Karl Apparel under oktober.

*****

 

 

 *****

och Sannas konstsmycken visades på SOFA Chicago i samarbete med Charon Kransen Arts. Mässan var en stor succé och bland annat detta konstsmycke fick en ny ägare.

*****

 

 

  *****

Den 12 November invigde vi Kölen på Åre-Östersunds flygplats där den pryder sin plats i väntan på en ny ägare.

*****

 

 

 *****

Sedan var det dags för hårt jobb i verkstaden igen och smycketillverkning inför konsthallen Röda Stens julmarknad och vi syntes i GP i december.

*****

 

 

Man kunde även se våra smycken i Norwegian Magazine

 

Lyckliga karlar hittade Karlsmycken under granen…

…och vi tog lite ledigt i avkopplande miljö!

Tack 2013, du var kul, väldigt intensiv och lite lätt galen. Framförallt var du otroligt lärorik,

Hej 2014, nu kör vi!


ANDRA ARTIKLAR I KATEGORIERNA: journal
taggar: , ,
.