2014 juni 2nd

Smyckekonst i Göteborg

 

Under sommaren kommer Göteborg invaderas av 120 smyckeskonstnärer som visar sina verk i fler än 25 utställningar & events under smyckekonstmanifestationen New Adventures in Jewellery. Har du möjligheten ska du verkligen ta chansen att gå på så många utställningar du bara kan!

I helgen var det dax för två vernissage – Friends of Form på Kyrkogatan och på Nääs Konsthantverk.
Ute vid det idylliska Nääs slott hittar man Nääs konsthantverk, ett galleri, butik och café i ett. I det stora galleriet ställer Helena Sandström ut sina nya smycken och ”rumssmycken” av zink. I det mindre projektrummet hittar ni smycken av Anna Norrgrann som just avslutar 4e året på HDKs masterprogram för smyckekonst.

Utställningarna pågår till den 29/6

Foliage – Helena Sandström

 

imPulse Palette – Anna Norrgrann

 

Anna Norrgrann

Friends of Form

Designbutiken Friends of Form startade 2012 och är en riktig pärla man inte får missa när man strosar runt i kvarteren vid Magasinsgatan. Butiken drivs av en grupp formgivare som slagit sig samman för att skapa en plattform för att visa och sälja sina produkter. Utbudet är helt unikt och du hittar bland annat stilsäkra smycken & kläder, inredningsdesign, keramik & porslin. Gå hit om du söker en speciell present. Om du har tur kanske det är din favoritdesigner som expedierar butiken just den dan.

Therese Stawlin

Paula Hagerskans

Mirva Moilanen

Gertrud Heinerud

Ellen Jacobsen Holvik

Elisabeth Kvist

www.friendsofform.se


.